Välkommen till Sotning & Brandskydd i Dalarna AB

Vi arbetar på uppdrag av kommunerna i Falun, Mora, Säter, Orsa och Södra Älvdalen där ansvarar vi för att sotningspliktiga objekt sotas och kontrolleras. Hos oss kan du även få hjälp med ventilation och rådgivning vid skorstensrenovering.

Vår personal är välutbildad och professionell.
Sotning & Brandskydd i Dalarna AB genomför sotnings- och ventilationsarbeten. Vi är ett privat företag som arbetar på uppdrag av kommunerna och utför de arbeten som Lagen om skydd mot olyckor föreskriver.
Företaget ägs av Susanne Stenman och grundades 1988. Idag är vi 19 anställda med bred kompetens inom bland annat sotning, ventilation, diverse murningsarbete och brandskydd.

Brandskyddskontroll
Kommunen är enligt lag skyldig att utföra brandskyddskontroller på eldstäder och rökkanaler. I Falun, Mora, Säter. Orsa och Södra Älvdalen har kommunerna utsett oss att sköta brandskyddskontrollen. Vi håller reda på när det är dags att kontrollera brandskyddet hos dig och skickar då en avisering i god tid. Vid aviseringen anger vi också en tidpunkt då vi tänker komma.

Du vet väl att sotaren rengör din ventilationsanläggning? Vi på Sotning & Brandskydd i Dalarna AB är certifierade ventilationsrengörare och experter på området. Ventilationsrengöring är berättigat till ROT-avdrag. Ring oss gärna för en offert.

Här hittar du vår integritetspolicy

2014-03-07 13.29.37

Vill du ha hjälp med ventilation
och rådgivning vid skorstensrenovering?
Välkommen att kontakta oss.